6 ingredienser + 3 basisvarer:
24 stk:
450 gram hvetemel
550 gram sammalt hvete, fin
1/2 ts sukker
1 ts salt
1/2 pose tørrgjær
5 dl ekstra lettmelk
2 dl vann
75 gram Bremykt
3 ss knuste frø/kjerner
Bland mel, sukker, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett melk og vann. Kjør i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Del Bremykt i små terninger og tilsett deigen som du gir 10 nye minutter i kjøkkenmaskinen.
Dekk til deigen og la den heve i minst en time.
Del deigen i 24 emner og trill ut rundstykker som du legger på en stor langpanne (eller to mindre). Setter du dem tett sammen, får du et brytebrød.
La rundstykkene etterheve under et klede i ca 40 minutter. Pensle dem med vann og dryss over kjerner og frø (f.eks.sesam- , gresskar- og og solsikke-).
Stek rundstykkene i ca 18 minutter på 220 grader.
Vekt per rundstykke FØR steking er ca 75 gram.
Disse rundstykkene tilsvarer 3/4 på brødskalaen og ett rundstykke passer til en Folkekuren-frokost eller -lunsj.
Populære temaer:
Bacon (1) Bakst (3) Brødskivemiddag (3) Desserter (7) Egg (4) Ekstra (4) Fiskefarse (1) Fisk og sjømat (27) Frokost (1) Fugl og egg (20) Grateng (1) Grill (13) Gryte (9) Grønnsaker (5) Helgepakker (5) Kaker (2) Kjøtt (37) Kjøttdeig (9) Kylling (17) Laks og ørret (6) Lam (6) Lunsj (7) Middag (90) Pasta (2) Pizza (6) Pølser (3) Råd og tips (3) Salat (8) Sei (1) Skalldyr (5) Storfe (6) Suppe (6) Svin (8) Tex-Mex (8) Torsk (4) Tunfisk (3) Vegetar (9) Vilt (1) Wok (4)